portre2

Rólam

 

Nyiri Balázs vagyok, közgazdász, pszichológus és coach. Végzettségeimnek és eddigi munkáimnak köszönhetően otthon vagyok az üzleti életben éppúgy, mint az emberek lelki működésében. Az évek alatt összegyűlt tapasztalataim ezeken a jelentősen különböző területeken különösen erős keveréket alkotnak, amely remekül illeszkedik a coach szakmához. Szeretek tehetséges és sikeres emberekkel dolgozni, akik nyitottak a fejlődésre és szeretnének még jobbak lenni.

Szerencsésnek érzem magam, hogy a személyiségfejlesztés olyan kimagasló tudású képviselőitől tanulhattam élőben mint professzor Philipp Zimbardo (Stanford Egyetem), dr Richard Bandler (a Neurolongivsztikus Programozás megalkotója), Tony Robbins (a világ elsőszámú coacha és motivációs előadója), Michael Neill vagy Rich Litvin (világklasszis coachok és bestseller írók).

Legfőbb eszközöm természetesen a személyiségem, amelyről azt mondják, hogy nyugalmat és biztonságot áraszt. Van bennem egy nagyon erős őszinte kíváncsiság is, amit általában éreznek az emberek és nagyon értékelik ezt. Sok esetben pedig a lélek egészen finom dolgait is észreveszem -  ez óriási segítséget jelent a megfelelő kérdések feltevésében vagy éppen elgondolkodtató mondatok megfogalmazásában.

Pont ezek miatt érzem nagyon testhezállónak a Deep Coachingot: ezekre a tulajdonságokra és tapasztalatokra alapozva olyan mély beszélgetéseket folytatok ügyfeleimmel, amelyek képesek azonnali, hosszú távú pozitív változásokat létrehozni.  A jelmondatom: "Ha a szerencse nem kopogtat be hozzád, építs egy ajtót!" (Milton Berle)

 

 

Visszajelzések

 

"Rendkívüli és leírhatatlan érzés, amikor a magyar himnusz elsőként neked szólal meg egy Európa-bajnokságon, és belegondolsz mennyit harcoltál ezért. Azonban ehhez az eredményhez rengeteg ember segítsége játszott közre. Balázs, a te segítségeddel le tudtam győzni a rajtam uralkodó stresszt és nyugodtabban, magabiztosabban tudtam harcolni álmaimért." - Sólyom Anna, karate Európa-bajnok

 

"Kedves Balázs! Köszönöm, hogy ott és akkor azt a segítséget kaptam Tőled amire leginkább szükségem volt. Számomra sokat jelentett az,  hogy rám figyeltél,  hogy a figyelmed "kézzelfogható"  volt,  amely megnyilvánult abban,  hogy nem általános bölcsességeket soroltál rendületlenül,  hanem konkrét példákat vetettél fel,  az engem érintő megoldásokkal kapcsolatban. Miközben Veled beszéltem,  az az érzés villant belém,  mintha életemben először figyelnének rám érdemben. Minden egyes kérdésed egy-egy újabb kaput nyitott meg: mindig egy újabb lehetőséget feltárva a megoldásokra -számomra. Hálás vagyok a nyíltságodért,  őszinteségedért, a türelmedért,  hogy időt szántál rám! Remélem,  hogy minél többen megtalálnak Téged, olyanok,  akiket hozzám hasonlóan kisegítesz abból az érzésből,  mikor a "gödör alján" érzik magukat - felismerést és lehetőséget kínálva."

 

"Balázs rávilágított a legerősebb gátra, ami akadályoz az előre lépésben: aki fél, nem lett teljessé a szeretetben. Teljessé kell lennem a szeretetben, és azt kell előtérbe helyezni."

 

"A beszélgetésünk ideje alatt megváltozott az idő. A nehézségeim részleteiből kizoomolva, egységben láttam az életem, és annak apró mozzanatait összefüggésben tudtam látni. Segítettél olyan távolságból megfigyelni magam, ahonnan könnyebb elbírálni, döntést hozni, újraértékelni bizonyos dolgokat. Mivel beszélgettünk már korábban is, tudtam, mekkora lehetőség rejlik egy órányi beszélgetésben. Az előző alkalommal is olyan távlatokig jutottunk el, ahol a legnagyobb félelmeim könnyűszerrel szaladtak ki belőlem, engedve a megfigyelést és a lehetséges megoldások kidolgozását. Szóval köszönöm!" 

 

"Köszönöm ezt a beszélgetést. Nagyon jól éreztem magam miközben gyógyítottál és annyira könnyű lett a szívem mint már nagyon régen. Tisztán látom a célom, fantasztikus érzés!"

 

"Nem gondoltam volna, de egy beszélgetés kellett ahhoz, hogy rájöjjek, tudat alatt még mindig hordozom magammal nap mint nap az elmúlt időszak nem kis “sebeit”. És amire még segített ráébreszteni a beszélgetésünk, hogy milyen fontos, hogy nem elég csak felismerni egy-egy dolgot, hanem meg is kell élni azt! Nagyon sokat segített a beszélgetésünk, mintha lendületet kaptam volna. Nem tudom, hogy egy nap alatt mi tud megváltozni egy emberben, de a beszélgetésünk óta mintha máshogy látnám a dolgokat és harmonikusabb viszonyban lennék magammal és a körülöttem lévő dolgokkal. Már nem akarok mindent egyszerre megoldani, ugyanakkor tudatosan tudom, hogy ne mástól várjam a megoldást! És hogy nem jó dolog az a bizonyos kettősség… A tervekért, célokért pedig tenni kell, hisz: “Nincs lehetetlen csak tehetetlen.” Köszönöm! :)"

 

"Kedves Balázs! Köszönöm a múlt heti beszélgetésünket, amelyre nem készültem sehogy, csak abban voltam biztos, hogy én vagyok a világon a legszánalmasabb egyén, aki szégyellnivalóan triviális problémával küzd, és mégsem tudja magától megoldani. Te az első percekben kizökkentettél a zavart feszengésemből, és mindent értő mosollyal, kevés szóval, jól irányzott kérdésekkel vezettél rá arra, hogy a kívülálló fülével halljam meg a saját mondanivalómat. Miközben egy buddhista szerzetes nyugalmával és a hinduk nem cselekvő cselekvésével tereltél egy előre meg nem szabott irányba, fokozatosan oldódott bennem a görcs és az attól való félelem, hogy valami végérvényesen elromlott bennem. Megkérdezted, mit viszek magammal ebből a beszélgetésből. Sok mindent, de a gulyásleveses hasonlatot mindenképpen, mert zseniálisan egyszerűen tükrözi vissza a problémámat. Az öt ujjamon meg tudom számolni, hányan voltak képesek arra, hogy sírva nevettessenek, illetve  nevetve ríkassanak meg. Te vagy az egyik! Nagyon hálás vagyok az építő beszélgetésért! Üdv.: Betti"   

 

"Szia Balázs, köszönöm a beszélgetést. Ambivalens gondolataim voltak, miután jelentkeztem; tudtam, hogy rám férne egy (vagy sok) ilyen beszélgetés, de tartottam attól, hogy nagyon kiadom magam. Féltem, hogy kínos lesz rövid és hosszútávon egyaránt. Nem tudtam előre, hogy bár zavaromban ide-oda csapongva több különböző  témát is felvetettem, ilyen profin tudod összefogni és egy mederbe terelni az elakadásaimat. Kimondtad, sőt velem mondattad ki azokat a problémákat, amikről magammal sem mertem őszintén beszélni, illetve gondolkodni. Miközben próbáltam bizonygatni, hogy boldog vagyok és rendben mennek a dolgaim, minden "sarokban" találtunk valami átgondolandó, eddig szőnyeg alá söpört gondot. Érdekes, hogy ez nem olyan volt, hogy jól megmondtad a szabályt, hanem inkább mutattál másik nézőpontokat, példákat. Nem kaptam konkrét receptet, amit követve boldog ember lehetek, annál több átgondolni való került a "batyumba". Köszönöm még egyszer a beszélgetést!"

 

"Volt alkalmam kipróbálni Balázzsal a deep coachingot. Mivel már régóta foglalkozom önfejlesztéssel, így nehezen tudtam elképzelni, hogy ez mit nyújthat még számomra. Az eredmény magáért beszél: sikerült olyan mélyen lévő konfliktusokat, párbeszédeket újrajátszanom - már vezetett formában -, hogy megértettem a problémáim valódi okát. Elmúltak a félelmeim, amikről sokszor már nem is tudtam, hogy még mindig irányítanak. Azóta sokkal felszabadultabb vagyok, és függetlenebbnek is érzem magam. Az időm nagy részét azzal töltöm, amit szeretek, és már csak erre koncentrálok. Köszönöm Balázs!"

 

"Balázs segítségével értem el azt az állapotot, hogy akármilyen nehéz is a változás, ha az ember nem boldog a bőrében, pedig alapvetően egy életvidám ember, akkor bizony helyre kell tennie magát külső szakember segítségével. A foglalkozásokon megfejtettük, miért van bennem ennyi kósza szomorúság és feszültség. A válasz pedig nagyon egyszerű lett a végén: nem szeretem magam eléggé, mert nem vállalom azt, ami én vagyok igazából. Onnantól, hogy felismertem magam egy tükör által, el tudtam magam fogadni és örülni annak, hogy végülis egy kakukktojás vagyok ebben a világban, mert más álmaim vannak, mint másoknak, de semmi baj sincs velem."